7 lucruri pe care trebuie să le faci în Limassol



7 lucruri pe care trebuie să le faci în Limassol

Orașul Limassol este unul dintre cele mai importante orașe din Cipru, fiind o recunoscută zonă istorică, dar și o stațiune estivală renumită. Majoritatea oamenilor aleg stațiunea Limassol ca și destinație de vacanță datorită peisajelor superbe, plajelor curate și obiectivelor turistice inedite.

Dacă îți dorești să mergi în vacanță în Limassol, atunci trebuie să afli câteva lucruri importante despre acest oraș. Există foarte multe lucruri pe care le poți face pe teritoriul orașului însă dacă ai un timp limitat nu ar trebui să ratezi 7 dintre acestea.

Relaxarea pe plajă

Limassol este renumită pentru ieșirea sa la mare și pentru plajele pe care a reușit să le dezvolte de-a lungul timpului. În momentul actual, stațiunea beneficiază de o suprafață însemnată de plajă, peste 15 km și este extrem de apreciată de  turiștii de pretutindeni. Întreaga suprafață dispune de nisip fin, fără pietre și scoici și este curățată periodic cu foarte mare atenție. Apa din această zonă este fără pietriș, limpede și curată ideală pentru persoanele care își doresc să înoate. Plajele din Limassol sunt atât de îngrijite în fiecare an încât au fost premiate cu “Blue Flag”. Acest premiu este o distincție acordată acelor plaje care oferă servicii impecabile de curățenie și amenajare. Așadar, dacă pășești pe acest tărâm nu trebuie să ratezi plajele senzaționale.

Vizitarea Castelului Berengaria

Pentru cei care vor să descopere istoria locală, Castelul Berengaria este locația potrivită. Este unul dintre cele mai spectaculoase monumente din Limassol și este plin de încărcătură istorică deoarece acesta este locul în care Richard Inimă-de-Leu s-a căsătorit cu Berengaria de Navara. Aici puteți descoperi detalii impresionante despre istoria locală, dar și despre evenimentele importante din Limassol.

Plimbarea printre ruinele sitului arheologic Amathus

Amathus a fost un oraș vechi din vecinătatea orașului Limassol și juca un rol foarte important pentru piața economică din Cipru. În zilele noastre se mai află doar ruinele acestui oraș care sunt o adevărată atracție turistică. Aici se pot vizita ruinele templului Afrodita și mormintele din perioada fenicienilor.

Participarea la carnavalul din Limassol

Pe lângă istorie, Limassol este celebru și pentru carnavalele locale, care se desfășoară în fiecare an. Carnavalul din Limassol durează 10 zile și are loc primăvara. De regulă, perioada de desfășurare este 4-10 februarie, iar atmosfera de pe străzi este senzațională. Acest carnaval atrage în fiecare an mii de turiști, mai ales că în februarie temperaturile locale ajung și la 15 °C.

Participarea la festivalurile locale

Spre deosebire de carnaval, festivalurile se desfășoară în timpul verii atunci când temperaturile sunt cele mai ridicate, cel mai important și renumit festival din Limassol este Festivalul Berii, un festival cu tradiție creat în anul 2003. Intrarea la un astfel de eveniment este liberă, iar prețurile produselor sunt foarte scăzute. Un alt festival renumit este Festivalul Amathusia, un festival bazat pe dansurile contemporane.

Vizitarea teritoriului pe jos sau cu scuterul

Poziționarea orașului Limassol este divină, iar peisajele sunt într-adevăr izbitoare. Dacă vă doriți să aveți parte de o experiență completă, atunci trebuie neapărat să străbateți regiunea în lung și-n lat pentru a surprinde cele mai frumoase peisaje. Puteți face asta pe jos sau puteți închiria un scuter. Într-o singură zi veți putea vedea cele mai frumoase locuri pe care nu vi le-ați imaginat vreodată.

Cumpărături inedite

În Limassol există 3 zone importante pentru shopping: strada St. Andrew, bulevardul Makarios și strada Anexartiseas. Aici puteți găsi obiecte scumpe cum ar fi bijuterii sau obiecte din cristal, dar și suveniruri și obiecte de decor locale. Dacă vă doriți produse ieftine, atunci trebuie să mergeți direct la a treia locație: strada Anexartiseas. Acolo veți găsi peste 160 de magazine din care să cumpărați tot ce vă doriți.
Dacă v-am convins că Limassol este o destinație de vacanță inedită, atunci nu trebuie să ezitați să treceți acest oraș pe lista voastră de vacanță!


SOURCE AND TAGS